hirdetés

300 macskával élt a fiatal férfi, aki meglepő okból lett állatmentő

Szénási Szimonetta

2024. április 13 - Képek: Getty Images Hungary

A motivációja teljesen érthető, de az elszántsága nem mindennapi. Elmeséljük, mi lett végül a több száz állat sorsa.

hirdetés

A pandémia számos változást hozott mindenki életébe, ám vannak extrém esetek, köztük Bruce Robinson fiatal kanadai vállalkozóé, aki meglepő lépésre szánta el magát a járvány hatására.

Mint az Index is beszámolt róla, a férfi szívét olyannyira megérintette azoknak az utcára dobott macskáknak a sorsa, akiket gazdáik csakúgy sorsukra hagytak, hogy elhatározta, segít rajtuk. A célja az volt, hogy minél több állatnak biztosítson jó életkörülményeket.  Ám arra maga sem gondolt, meddig fog harapódzni ez a kezdeményezés.

Folyamatosan vette magához a cicákat, s bár kezdetben úgy gondolta, teljesen uralja a helyzetet, mire észbe kapott, már több mint 300 macskával osztotta meg a houstoni otthonát. Szürreális még belegondolni is (bár arról nem szólnak a hírek, mekkora házat kell elképzelnünk ennyi cicához.)

Ami kiderült, hogy havonta több ezer dollárt (ezer dollár jelenleg 345 ezer forint) költött mentettjeire. A cicák naponta 28 kiló macskatápot pusztítottak el, s 10 alomban végezték a dolgukat, ami elegendő feladattal látta el gondozójukat.

Aki végül belátta, hogy ennyi állat ellátása jócskán meghaladja a kapacitását, így felkereste a British Columbia SPCA nevű állatjóléti szervezetet.

Mint forró vízben a buborék

Ahogy a szervezet egyik munkatársa felidézte, a kérdésre, mennyi macskája is van pontosan Bruce-nak, a férfi azt felelte, mintha buborékokat kezdene számolni a forrásban levő vízben.

Ahogy az állatvédő is hangsúlyozta, a férfinak hatalmas szíve van, s valóban gondoskodott a macskákról. Sőt, őket is meglepte, nagy létszámuk ellenére milyen jó állapotban van a kolónia, ami számukra is példátlan volt.

Hatalmas terhet rótt az állatvédőkre

Ahogy Bruce is beismerte, kissé őrült volt a döntését illetően, de mentségeként felhozta, hogy nagyon szerette valamennyi jószágát, akiket mind el is nevezett. Próbálkozott a gazdakereséssel is, de nem járt sikerrel. Az állatok pedig időközben csak szaporodtak; mikor a szervezethez kerültek, 15 közülük akkor is vemhes volt.

Az önjelölt állatmentő így óriási munkát adott a szervezetnek. Ám a jó szándék, valamint a példás ellátás miatt a szervezet részéről nem merült fel, hogy bármilyen formában felelősségre vonják a férfit. Helyette mindent megtettek, hogy mihamarabb orvosolják a helyzetet, és otthont találjanak a kompánia tagjainak.

Az eset több szempontból is tanulságos. Egyrészt újfent hangsúlyozzuk az ivartalanítás fontosságát, mint az egyetlen tényleges eszközt a nem kívánt szaporulat megelőzésére. Másrészt érdemes kitérni az állatgyűjtögetés jelenségére is, aminek lelki okai vannak. Ebben a cikkünkben utánajártunk, mi vezethet ahhoz, hogy valaki állatokat kezdjen halmozni otthonában.

állatmentés ivartalanítás kényszeres gyűjtögetés kóbor macska kolónia örökbefogadás vemhes macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink