hirdetés

A világ legfurább macskája: ezt dézsmálta meg

Szénási Szimonetta

2024. február 22 - Képek: Getty Images Hungary

Ez a cica elég furcsa ízléssel van megáldva, sőt, elvileg nem is kéne ilyesmit ennie.

hirdetés

Az alábbi videón látható macskának nem másra, mint a kínai kelre fájdult meg a foga. Ami nem éppen megszokott ízlésre vall. Szemmel láthatóan ízlik neki, holott nem igazán lenne szüksége semmiféle zöldségre. Mindjárt meg is magyarázzuk, miért, de előbb lássuk a felvételt!

Ízig-vérig ragadozó

Mint arról sokszor írtunk már, a macskák obligát húsevők. Hogy mit is jelent ez pontosan? Hogy például a kutyákkal ellentétben nincs szükségük vegyes étrendre, mivel valamennyi számukra fontos tápanyagot állati eredetű összetevőkből nyerik ki.

Ez nem azt jelenti, hogy nem ehetnek mást, étrendjük csaknem egészének húsból kell állnia.

Ellenőrizd a macskaeledel összetevőit!

Így zöldségeket, illetve gabonákat csak elenyésző mennyiségben tartalmazó tápot érdemes választanod kedvenced számára. Amennyiben a táp túl sokat tartalmaz ezekből – és sajnos az olcsóbb termékekre ez a jellemző –, az rossz hatással van az állat emésztésére, ráadásul hiánybetegségekhez, továbbá elhízáshoz is vezethet.

Óvatosan a kutyatáppal

A leírtak miatt nagyon körültekintőnek kell lenned a kutyáknak készült étkekkel. Ha néha-néha adsz belőlük a macskának, attól valószínűleg nem lesz baja, ám rendszeresen semmiképpen se kínáld se ilyen nedves, se ilyen száraz táppal, illetve jutalomfalattal se! Az összetételük nem felel meg a cica számára, ami egészségügyi gondokat – hányást, hasmenést, gyomorfájdalmat, hosszú távon tápanyaghiányt, stb. – idézhet elő.

Ezen felül a kutyatápok ás jutalomfalatok keményebbek is, így nem biztos, hogy cicád el tudja rágni őket; ez pedig fulladáshoz vezethet.

Ha szeretnéd tudni, kis mennyiségben melyek azok a zöldségek, amelyekből cicád is kaphat, kattints erre a cikkünkre. A gyümölcsökről született összefoglaló: itt érheted el.

gyümölcs kutyaeledel obligát húsevő ragadozó zöldség
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink