hirdetés

A macska, akinek napszemüveg-kollekciója van: mivel szemhéj nélkül született, kulcsfontosságú a megfelelő védelem

Ferenczi Deborah

2023. április 18 - Képek: Instagram

Ennek a cicusnak aztán igazán leleményes gazdája van! Annak ellenére, hogy macskája szemhéj nélkül született, nem riad vissza attól sem, hogy a szabadba vigye, ugyanis kitalálta, miként tudja kedvencét megóvni a számára rendkívül veszélyes napfénytől. Mostanra egy teljes napszemüveg-kollekciót szerzett be a cica számára.

hirdetés

A Kaliforniában élő Karen McGill a gazdája annak a 10 éves, Bagel nevű macskának, aki bizony szemhéj nélkül született. Fontos tudni, hogy ez az állapot rendkívül veszélyes, és fokozott elővigyázatosságot igényel, mivel a cica szemének így extra védelemre van szüksége a káros sugarakkal szemben.

A napszemüvegek használata igencsak jó ötletnek bizonyult

Ám a leleményes gazdi ezt a nehézséget is megoldotta. Saját bevallása szerint már 6200 dollárt költött a macska teljesen személyre szabott napszemüvegeire. Ez a jelenlegi árfolyam szerint megközelítőleg kétmillió forintnak felel meg. Nos, valljuk be, ez igencsak komoly összeg! Azonban ezeknek a szemüvegeknek köszönhetően a cica újra ki tud menni a napfényre, és tulajdonképpen teljesen korlátlanul tudja élni az életét.

Egyébként a macska kifejezetten örömmel viseli ezeket a kiegészítőket, melyeket folyamatosan váltogat, hiszen már legalább 100 darab van a kollekciójában. Arról nem is szólva, hogy valószínűsíthetően ettől vált oly népszerűvé, ugyanis az Instagram profilját jelenleg nem kevesebben mint 841 ezren követik.

híres macska híres macskák leggyakoribb szembetegségek macska harmadik szemhéj macska szembetegségek macska szeme nincs szemhéj szembetegségek
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink