hirdetés

Színváltós kedvencek: mennyit tudsz a sziámiról? – Kvíz

Molnár Enikő

2024. július 10 - Képek: Getty Images Hungary

Teszteld a tudásod, és derítsd ki, mennyit tudsz a fajtáról!

hirdetés

A sziámi az egyik legrégebbi macskafajta, és nem is kérdés, hogy szinte mindenki ismeri, vagy legalábbis felismeri. A különleges, elegáns megjelenés már évszázadok óta magával ragadja az emberek képzeletét és tekintetét. Bár a fajta csak az utóbbi, megközelítőleg 2 évszázadban terjedt el világszerte, népszerűsége közel sem ekkor kezdődött. A titokzatos kinézetű cica már régóta a figyelem középpontjában volt, szülőhazájának királyai és nemesei nagy becsben tartották. Számos legenda is fűződik a nevéhez, és egyike azoknak a macskafajtáknak, akik feltehetően a Földön eltöltött idejük nagy részében többé-kevésbé kényelemben éltek és tisztelet övezte őket. Ha ez még nem lenne elég, a sziámi macskák betették helyes kis tappancsaikat a médiába is. Filmekben és animált mesékben is szerepeltek, továbbá számos híresség választott ezen ikonikus fajta képviselői közül magának társat. Elsősorban a fajta gazdag történelméből és jellegzetes jelleméből, illetve külleméből merítettünk inspirációt az alábbi, sziámi cicás kvízünk kérdéseihez.

A sziámi cicák gyakran éltek luxusban

 

Ha szeretnéd a fajtával kapcsolatban tovább bővíteni a tudásodat, akkor először a sziámi macskáról szóló fajtaleírásunkat ajánljuk. A kvíz összeállításához még felhasználtuk az ebben a cikkünkben olvasható információkat a jellegzetes mintázatára vonatkozóan, továbbá pedig a sziámi cicákkal kapcsolatos érdekességeket taglaló írásunkat is, amit ide kattintva érhetsz el.

A sziámi macskákat különleges megjelenésükből kifolyólag számos másik macskafajta tenyésztéséhez felhasználták, akiket így nehéz lehet megkülönböztetni egymástól. Ha mégis szeretnéd tudni, hogy milyen irányelvek alapján a legegyszerűbb megmondani, hogy egy cica mondjuk balinéz vagy himalája-e, olvasd el ezt a cikkünket.

kvíz sziámi sziámi kvíz sziámi macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!