hirdetés

Ez történik, ha a macska faroktövét vakarod

Mádi-Krezinger Cintia

2024. április 2 - Kép: Getty Images Hungary

Videón mutatjuk a cica reakcióját, és el is magyarázzuk, mi történik a felvételen.

hirdetés

Ha a saját kedvencednél nem is tapasztaltad, biztosan te is találkoztál már az alábbihoz hasonló videóval. A gazdi elkezdi vakargatni a cica faroktövét, amire az állat egészen különösen reagál: szokatlan hangon nyávog, nyújtogatja a nyelvét és forgatja a fejét. Lássuk, miről is van szó:

A furcsa viselkedésnek van magyarázata. Amikor a macska faroktövét vakargatod, szó szerint az idegein táncoltatod az ujjaidat. A cicák gerincvelője egészen a farok tövéig húzódik, ahol számos ideg ágazik ki a farkuk irányába. Amikor ezt a területed vakarod, az itt található minden ideg egyszerre aktiválódik, ezt pedig a kedvenced hirtelen nem tudja disztingváltan lereagálni.

Mivel ezek az idegek rendkívül érzékenyek, kétféle reakciót válthatnak ki. A cicának vagy tetszik, aminek fura nyávogással hangot is ad, vagy egyáltalán nem. Ez utóbbi esetében inkább arrébb megy, de azon se lepődj meg, ha esetleg odacsap a mancsával, hogy azonnal vidd arrébb a kezed.

A macskáknak számos, emberi szemmel furcsa szokása van. Ebben a cikkünkben 5 furcsa macskaszokást, valamint a magyarázatukat ismerheted meg.

macskás videó simogatás vakarás vicces macskák videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink