hirdetés

Ez a hatalmas macska hozta a frászt a repülőgép személyzetére: itt bukkant fel

Szénási Szimonetta

2023. augusztus 3 - Képek: Getty Images Hungary

Erre egészen biztosan senki sem számított. A személyzet arckifejezése magáért beszél, ahogy a cicáé is, aki kalandos útra vállalkozott.

hirdetés

A kisállattal való repülésnek vannak szabályai, ám ezeket többnyire csak a gazdi olvassa, és nem tájékoztatják a házi kedvenceket. Így történhetett, hogy a Brian nevű cica is elhagyta a neki kijelölt helyet, majd a macska felbukkant a repülő fedélzetén – az utasok és a légiutaskísérők nem kis meglepetésére.

Macskák is utazhatnak repülőn, de nem akárhogy!

Páratlan fénykép készült

Mint az Independent beszámol róla, a JetBlue egyik járatán történt az eset, ahol a szürke-fehér macska az előírásoknak megfelelően egy hordozóban szelte volna át az eget. Ám a Brian nevű kandúr ennél sokkal kíváncsibb természetű, és időközben úgy döntött, körülnéz egy kicsit.

Egyszer csak megjelent az utastérben, érdeklődve forgatva a bajuszát. A macska ezzel pedig jól meglepte a repülőgép személyzetét, akik azonnal véget vetettek a céltalan kószálásnak, és igyekeztek mihamarabb kideríteni, kihez tartozik a cicus.

Szerencsére hamar megtalálták a gazdikat: egy pár utazott vele a repülőn, egy speciális hátizsákban szállítva az állatot. Mint írták a kalandor macskáról készült bejegyzés alá, a táska egyik zárja nem tökéletes, és kedvencüknek valószínűleg sikerült annyira meglazítania, hogy észrevétlenül kisurranhasson, míg ők aludtak.

A cicáról és az őt lefülelő légiutaskísérőről zseniális fotó készült: mind a hölgy, mind a macska arckifejezése önmagáért beszél. Nehéz eldönteni, kit ért váratlanabbul a másik felbukkanása.

A csavargó macska rövidesen híres lett, és szerencsére rövid ideig tartott az árvasága: visszaadták a gazdáinak.

Ezt tedd cicád biztonságáért!

Az eset kapcsán jegyezzük meg: macskát (és természetesen bármilyen kisállatot) csak biztonságos, jól záró táskában vagy hordozóban szabad szállítani! Máskülönben ha a cica kisurran, baleset érheti, vagy örökre elveszhet.

Amennyiben ez megtörténik, aranyat ér a már sokat emlegetett mikrochip, ami a kutyákhoz hasonlóan a macskák számára is nagyon fontos. Nem egy esetben juttatta már haza az elkószált jószágot az aprócska eszköz. Ajánljuk, hogy a te kedvencedbe is mihamarabb kerüljön be! A macskák chipezéséről ITT olvashatsz bővebben.

autóbaleset baleset biztonság mikrochip repülés macskával repülőtér utazás utazás macskával
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink