hirdetés

Így mentették meg a solti állatvédők a kútba zuhant cicát: szerencsére nem esett komolyabb bántódása

Ferenczi Deborah

2023. február 9 - Képek: Facebook

A napokban az Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány egy kútba esett cicát mentett ki Solt településen. Folti, a megmentett cicus szerencsére jól van, és nem esett semmiféle komolyabb baja.

hirdetés

Sajnálatos módon a sok állat esik annak áldozatául, hogy belesik egy-egy elhagyott kútba. Ennek különös veszélye, hogy ha valaki véletlen nem jár arra, pont az eset közben, vagy nem hallja meg az állat segélykiáltását, akkor csak évekkel később derül fény erre, mikor már a tetemet találják meg. Azonban Foltinak, a pórul járt cicának, nagyon nagy szerencséje volt, ugyanis az állatvédők hamar a segítségére siettek.

A szerencsés mentés

Annak ellenére, hogy a kút, amibe beleesett a macska, fedett volt, mégis az oldalán egy rés volt található, amin pont be tudott esni a szerencsétlen cicus. Azonban szinte azonnal észrevette a gazdi a problémát, így riasztotta az állatmentőket, akik nagyon hamar meg is kezdték a mentést. Levették a kút fedőlapját, és leeresztettek egy állathordozót, amit teleraktak finomabbnál is finomabb élelmekkel, és abba reménykedtek, hogy a cicus majd belemászik. Azonban ez nem volt rögtön ilyen egyszerű, ugyanis biztatni kellett Foltit, hogy ne féljen a hordozótól.

Amikor azonban Folti meghallotta gazdája nyugodt hangját, rögtön bemászott az ételhez, így óvatosan elkezdték felhúzni a kis jószágot. A mentés sikere után visszatették a kút fedelét, viszont immár elővigyázatosságból be is tömték azt, nehogy újra megtörténjen a baleset. Szerencsére a cica minden sérülés nélkül megúszta a zuhanást, és már teljesen jól van.

Azonban tanulságos a történet, ugyanis semmiképpen nem szabad kutakat fedetlenül hagyni, hiszen egy cica könnyedén áldozatául eshet. Továbbá, amennyiben a környéken találhatók ilyen kutak, inkább ne engedjük elkóborolni a macskát, nehogy komolyabb baja essen. Az utcán kóborló cicákat számos veszély fenyegeti, így mindenképpen biztonságosabb számukra az otthon melege.

állatmentés állatvédelem állatvédők cicás történetek macskamentés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink