hirdetés

Kocsis Tibor: „Aldo és Csipi rácáfol minden macskás előítéletre!”

Ványik Dóra

2023. augusztus 18 - Képek: Kocsis Tibor

Kocsis Tibor és párja, Laci egy nap különbséggel lettek egy maine coon és egy házicica gazdái. Aldo és Csipi a legnagyobb egyetértésben nőttek fel, bár tiszteletben tartják egymás felségterületét.

hirdetés

Az énekes gyerekkorában mindig volt a háznál kutya, macska, de előfordult, hogy papagáj, zebrapinty, teknős, sőt vadászgörény is csatlakozott a népes állatsereglethez. Kocsis Tibor hosszú évekig volt egy Darko nevű cica gazdája, és amikor ő meghalt, az annyira megviselte, hogy sokáig úgy gondolta, nem lesz újra állat az otthonában. Viszont amikor úgy döntött, mégis kell nekik cica, azt is elhatározták, hogy rögtön kettő is érkezik hozzájuk.

Aldo, a maine coon Tibort választotta kedvenc gazdijának.

Ha jön a szeretetroham…

Úgy gondolták ugyanis, hogy amikor a munkájuk miatt távol vannak – Tibor fellépései mellett egy fodrászszalont is működtetnek –, a két macska majd jól elszórakoztatja egymást.

„Hosszú ideje szerettem volna egy maine coont, mivel több ismerősömnek is van ilyen macskája, és csupa jót mondtak róla – kezdi Kocsis Tibor.

Többek között Janicsák Vecának is ilyen cicája volt. Hozzáteszem, az a sok pozitív jelző, amit hallottam és olvastam róla, a négyzetre emelkedik, amikor lesz egy saját maine coonod. Nagyon kommunikatív, de nem a levegőbe beszél – akarom mondani nyávog -, hanem mindig van közlendője. Tényleg inkább kutyás, kedvesen reagál, és ha rájön a szeretetroham, a gazdája nem tudja levakarni magáról. Úgy tűnik, engem választott magának falkavezérnek, mert hozzám talán picit jobban ragaszkodik, mint Lacihoz.

Kocsis Tibor a tenyésztőtől ment Dél-Amerikába

Tavaly, mielőtt Tibor elutazott volna a Celeb vagyok, ments ki innen! forgatására, felkeresett egy tenyésztőt, akinél megmaradt egy cica az alomból. Ő volt Aldo. „Azonnal beleszerettem, így egyértelmű volt, hogy ő kell nekünk – idézi fel Kocsis Tibor. „Meg is beszéltük, hogy mire visszatérek Dél-Amerikából, már el is hozhatjuk. Azonban úgy gondoltuk, hogy inkább ne legyen egyedül, így a szülővárosomból, Lajosmizséről választottunk mellé egy kis cirmos házimacskát. Egy nap különbséggel érkeztek, és mivel együtt voltak kölykök, nem voltak problémák az összeszoktatással. Azóta is nagyon ragaszkodnak egymáshoz, sőt amikor néhány napja egy reggeli magazinműsorban megmutattam Aldót, Csipi kétségbeesve kereste otthon, míg haza nem értünk.”

Aldo és Csipi együtt nőttek fel, rajonganak egymásért.

A kutyával járó feladatok most nem férnek az életükbe

Tibor párja, Laci sokkal inkább kutyásnak tartja magát, de azt belátták, hogy felpörgetett életmódjukhoz nem való egy kutyus. „Most nem tudjuk azt a felelősséget vállalni és törődést megadni, amire egy kutyának szüksége van” – látja be az énekes.

Csipi az énekes szülővárosából, Lajosmizséről érkezett.

„Sokan úgy érkeznek hozzánk, hogy nem annyira macskakedvelők, illetve minden olyan sztereotípiát elhisznek, amit a cicákról mondanak. Hogy a gazdájukat csak kiszolgáló személyzetnek gondolják, hogy csak akkor foglalkoznak a gazdival, ha éppen úri kedvük úgy tartja. Erre a mi macskáink tökéletesen rácáfolnak. Az is kedvet kap egy cicához – vagy rögtön kettőhöz –, akinek ez eddig meg sem fordult a fejében.”

házimacska maine coon sztár
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink