hirdetés

Feltűnően sok macska tűnik el egy vidéki településen

Mádi-Krezinger Cintia

2024. február 29 - Kép: Getty Images Hungary

Sok gazda várja haza a cicáját Kiskunhalason, úgy néz ki, hiába – az eltűnések számra pedig egyre nő.

hirdetés

Az elmúlt hetekben egyre több kijárós házi macska tűnik el Kiskunhalason. A gazdik hiába keresik kedvenceiket plakátokkal, közösségi médiában közzétett felhívásokkal, a cicákat mintha a föld nyelte volna el.

Macska bújt a busz padlója alá

A különös eltűnésekről a Halas Televízió készített riportot, amelyből kiderül, hogy az eltűnt macskák mindegyike fekete, ráadásul szelídek és ivartalanítottak is. Emiatt a helyiek szándékosságot sejtenek a háttérben. Úgy gondolják, valaki begyűjtheti őket.

Vigyázzunk kedvenceinkre!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy kijárós kedvencek esetében különösen fontos, hogy odafigyeljünk arra, merre mennek az állatok. Sajnos sokféle galibába keveredhetnek. Összeakaszkodhatnak a környékbeli macskákkal, de ez még talán a kisebbik baj. Komolyabb veszélyt jelentenek az autók, ahogy a környéken esetlegesen megforduló nagyobb ragadozók is. Az aranysakálok már bemerészkednek a kisebb városokba, de akár Budapest külső kerületeiben is összefuthatunk velük. Ezek a ragadozók kifejezetten nagy veszélyt jelentenek a cicákra, de még a kisebb kutyákra is.

Nem szabad továbbá elfelejteni, hogy ha a kijárós kedvenc nem chipezett, egy járókelő könnyen hiheti azt, hogy kóbor állat, és a megmentése címén hazaviszi őt. Bár a talált állatok megtartásának megvannak a jogszerű lépései, ezekkel a legtöbben sajnos nincsenek tisztában.

A mikrochip előnyeiről és működéséről ebben a cikkünkben találsz információkat.

eltűnt macska kijárós macska kinti macska kóbor macska mikrochip
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink