hirdetés

7 jel, hogy a cicád megbízik benned: ha elalszik melletted, az erre utalhat

Ferenczi Deborah

2022. október 3 - Képek: Getty Images Hungary

A macskák bizalmát módfelett nehéz kivívni, de ha megbíznak benned, az garantáltan egy életre szóló hűséget és szeretetet biztosít számodra. Azonban sokszor kifejezetten nehéz a cicák testbeszédén kiigazodni, így összegyűjtöttünk 7 jelet, ami arra utalhat, hogy a macskád teljesen megbízik benned.

hirdetés

Gondoltad, hogy a rutin megtartása, vagy éppen veled való alvás a biztosítéka annak, hogy maximálisan megbízik benned a cicád? Az alábbiakban utánajárunk annak, hogy mitől válik egyértelművé ez a mély bizalmi kapcsolat.

1.A rutin megtartása

Fontos tudni, hogy ahhoz, hogy a macskád garantáltan megbízzon benned, szinte elengedhetetlen, hogy legyen minden egyes napodnak egy szoros kerete. Egészen pontosan azt értjük ezalatt, hogy a cicáknak szüksége van arra, hogy kiszámítható legyen számukra a jövő. Gondolva itt a következő etetés vagy éppen az alvás időpontjára. Ez járul ahhoz hozzá, hogy boldogan és kiegyensúlyozottan, bizalmi kapcsolatba érezzék magukat, így ezeknek megtartása létfontosságú.

2. Ha a két mancsával dagaszt rajtad

Bizonyosan a legtöbb macskatulajdonosnak ismerős lehet a tevékenység, mikor a cicája elkezd dagasztani rajta. Ez nem csupán a mély bizalom jele, hanem egy ösztönös viselkedés is a kölyök és a mamája között, amikor a kiscica tudatja, hogy éhes. Ugyanis ezáltal elindul az anya tejtermelése. Tehát, amennyiben a cicád ezt teszi, az arra utal, hogy úgy tekint rád, mintha csak a mamája lennél.

3. Hosszú szemkontaktus

A kutyákhoz hasonlóan a macskák esetében is a hosszú szemkontaktus arra utal, hogy a cica megbízik a gazdájában. Sőt, ilyenkor egyenesen a szeretetét és az imádatát fejezi ki tulajdonosa irányába.

4. Hozzád dörzsöli az arcát

Amennyiben szorosan hozzád bújik, és még az arcát is a tiédhez dörzsöli, az bizony egyértelmű jele lehet annak, hogy egyszerűen rajong érted kedvenced. Ezt a cselekedetet kizárólag azzal csinálja, akiben maximálisan megbízik. Ugyanis ilyenkor nemcsak a közelségét akarja a gazdájának, hanem meg is jelöli azt, hogy az ő tulajdona.

5. Ha hagyja, hogy a hasát vakard

Abban az esetben, ha a cicád hagyja, hogy a hasát vakard, akkor egészen biztosan teljesen megbízik benned. Fontos tudni, hogy az állatok hasa az, ami a lehető leginkább sérthető, így ha azt önként nyújtják feléd, az biztos jele annak, hogy tudják, hogy a javukat akarod és nem fogod őket bántani.

6. Eszik a kezedből

Amennyiben a kezedből eszik, az szintén a bizalom jele, ugyanis a legtöbb macska nem hajlandó elfogadni ételt az emberek kezéből, hacsak nem ismerik, és megbíznak az illetőben. Ennek az oka abban rejlik, hogy a cicák ösztönösen nagyon óvatosak az emberek irányába, és kizárólag azt engedik magukhoz közel, akiben feltétel nélkül megbíznak.

7. Veled alszik

Érdemes tudni, hogy az állatok számára az emberrel való alvás mély bizalomról tanúskodik, hiszen ilyenkor teljesen kiszolgáltatottak annak irányába, akivel alszanak. Így, ha a macskád hajlandó veled szunyókálni, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy maximálisan megbízik benned.

alvás bizalom dagasztás élet ember szereti a macskát macska szeretete macska szeretetnyelv rutin szemkontaktus szeret a macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink