10 idézet arról, hogy miért imádjuk ennyire a cicákat: Stephen King az állatvilág gengszterének nevezte őket

Ferenczi Deborah, 2022. december 25 - Képek: Getty Images Hungary

Amennyiben te is imádod a macskákat, bizonyosan ódákat tudnál zengeni róluk, és a fantasztikus jellemükről, illetve az emberekre gyakorolt hatásaikról. Nos, ezzel nincsenek másképpen azok a nagy írók sem, akiknek útját keresztezte egy macska. Ugyanis pár sorban megörökítették ezeket az eseteket. Nézzük, hogyan vélekedtek a legnagyobb írók a macskákról.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 idézetet a macskatartásról, melyek bemutatják azt, hogy milyen különleges állatok is valójában ezek a kis teremtmények.

1.

„A macska érzelmei teljesen őszinték; az emberi lények mindenféle okoknál fogva elrejthetik érzelmeiket, de a macska sohasem tesz így.” (Ernest Hemingway)

2.

„Soha ne becsüld alá azt a megnyugvást, amit egy macska adhat – nincsenek szavai, de apró érintéseivel, bökdöséseivel, odabújásaival kimutatja irántad érzett szeretetét – és megpróbálja elterelni a figyelmedet a bánatodról.” (Pam Brown)

3.

„Nyilvánvaló, hogy a macskának van humorérzéke. Éjjelenként – miután gondosan tanulmányozta a környékbeli kertek kerítéseit, és megállapította, hogy egyik kutya sem tud kijönni –, leül a kihalt úttest közepén, az ívlámpa alá, hogy mindenfelől jól meg legyen világítva, és buddhistához méltó nyugalommal mosakszik. A kutyák a kerítéseknél őrjöngenek, hörögnek, vicsorognak, de a macska mintha nem is hallaná őket.” (Popper Péter)

4.

„Azt tartják, a macska a szellemvilág őrzője, ezért követi a gazdáját a halál kapuján át, hogy ott is neki dorombolhasson.” (Carol Bigley)

5.

„A szívben felgyülemlett fájdalom emberi szemmel nem látható, de a macska olvasni tud a fájdalomból.” (Carol Bigley)

6.

„Már a legkisebb macska is valóságos műalkotás.” (Leonardo da Vinci)

7.

„Isten teremtményei közül csak egy van, amelyet nem lehet igába hajtani. Ez a macska. Ha a macskát keresztezni lehetne az emberrel, az az ember előnyére válna, viszont a macskát lerontaná.” (Mark Twain)

8.

„A macskák okosabbak a kutyáknál. A kutyákkal ellentétben nem tudsz rávenni nyolc macskát, hogy elhúzzon egy szánt.” (Jeff Valdez )

9.

„A macska az állatvilág gengsztere, törvényen kívül él, és nem is védi semmiféle törvény. Ritkaság, hogy békés öregkort érjen meg a kandalló mellett.” (Stephen King)

10.

„Egy macska sokkal intelligensebb, mint gondolnánk, bármilyen bűnre megtanítható.” (Mark Twain)

Webshop
További cikkeink

Keresés az oldalon