hirdetés

10 idézet arról, hogy miért imádjuk ennyire a cicákat: Stephen King az állatvilág gengszterének nevezte őket

Ferenczi Deborah

2022. december 25 - Képek: Getty Images Hungary

Amennyiben te is imádod a macskákat, bizonyosan ódákat tudnál zengeni róluk, és a fantasztikus jellemükről, illetve az emberekre gyakorolt hatásaikról. Nos, ezzel nincsenek másképpen azok a nagy írók sem, akiknek útját keresztezte egy macska. Ugyanis pár sorban megörökítették ezeket az eseteket. Nézzük, hogyan vélekedtek a legnagyobb írók a macskákról.

hirdetés

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 idézetet a macskatartásról, melyek bemutatják azt, hogy milyen különleges állatok is valójában ezek a kis teremtmények.

1.

„A macska érzelmei teljesen őszinték; az emberi lények mindenféle okoknál fogva elrejthetik érzelmeiket, de a macska sohasem tesz így.” (Ernest Hemingway)

2.

„Soha ne becsüld alá azt a megnyugvást, amit egy macska adhat – nincsenek szavai, de apró érintéseivel, bökdöséseivel, odabújásaival kimutatja irántad érzett szeretetét – és megpróbálja elterelni a figyelmedet a bánatodról.” (Pam Brown)

3.

„Nyilvánvaló, hogy a macskának van humorérzéke. Éjjelenként – miután gondosan tanulmányozta a környékbeli kertek kerítéseit, és megállapította, hogy egyik kutya sem tud kijönni –, leül a kihalt úttest közepén, az ívlámpa alá, hogy mindenfelől jól meg legyen világítva, és buddhistához méltó nyugalommal mosakszik. A kutyák a kerítéseknél őrjöngenek, hörögnek, vicsorognak, de a macska mintha nem is hallaná őket.” (Popper Péter)

4.

„Azt tartják, a macska a szellemvilág őrzője, ezért követi a gazdáját a halál kapuján át, hogy ott is neki dorombolhasson.” (Carol Bigley)

5.

„A szívben felgyülemlett fájdalom emberi szemmel nem látható, de a macska olvasni tud a fájdalomból.” (Carol Bigley)

6.

„Már a legkisebb macska is valóságos műalkotás.” (Leonardo da Vinci)

7.

„Isten teremtményei közül csak egy van, amelyet nem lehet igába hajtani. Ez a macska. Ha a macskát keresztezni lehetne az emberrel, az az ember előnyére válna, viszont a macskát lerontaná.” (Mark Twain)

8.

„A macskák okosabbak a kutyáknál. A kutyákkal ellentétben nem tudsz rávenni nyolc macskát, hogy elhúzzon egy szánt.” (Jeff Valdez )

9.

„A macska az állatvilág gengsztere, törvényen kívül él, és nem is védi semmiféle törvény. Ritkaság, hogy békés öregkort érjen meg a kandalló mellett.” (Stephen King)

10.

„Egy macska sokkal intelligensebb, mint gondolnánk, bármilyen bűnre megtanítható.” (Mark Twain)

írók macska hatása emberre macska szeretete macskák az irodalomban macskás idézet macskatartás macskatartás szépsége szeret a macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink