hirdetés

Videón a zombi macskák támadása: erre fájt a foguk

Szénási Szimonetta

2024. március 6 - Kép: Getty Images Hungary

Szabályosan megrémültünk a jelenet láttán – természetesen macskatartóként csak egy pillanatra. Hiszen doromboló kedvenceink tényleg bármire képesek, ha ételről van szó. Éppen ezért részletezzük, mik azok, amikből semmiképpen sem kaphatnak.

hirdetés

Étel, étel, étel, akarom, akarom, akarom… Szinte halljuk a felvételen látható eszelős cicusokat, ahogy önkívületben próbálnak betörni a szobába, némi eleségért. (Abban pedig nemcsak szinte, de csaknem száz százalékig biztosak vagyunk, hogy nem sokkal korábban tömték meg a pocakjukat egy kis ínyenc konzervvel vagy száraz eledellel.) Az is sokat elmond, hogy a gazdik egy hatalmas hangfalat tartanak készenlétben az ajtó mellett ilyen helyzetekre…

Megtekintve a felvételt, érdemes kitérni arra, kaphattak volna-e a zombi macskák gazdáik vacsorájából? A válaszunk egyértelműen: nem. Pontosabban a húsfélék alapvetően nem okoznának gondot, tekintve, hogy a cicák obligát húsevők, azaz szinte kizárólag állati eredetű tápanyagra van szükségük. Ám a ropogósra sült szalámi, vagy a szendvicsbeli húsaprólék a fűszerességük miatt nem nekik való. A sajt és az egyéb tejtermékek is gondot okozhatnak, hiszen a macskák szervezete felnőtt korukra nem tudja megemészteni a laktózt. A kenyérfélék szintén nem járulnak hozzá a macskák egészségéhez, ellenben növelik az elhízás kockázatát. Ez pedig az állatok esetében is számos egészségügyi probléma melegágya.

Innen szemlélve a gazdik nagyon jól tették, hogy elbarikádozták magukat. Bár feltételezzük, hogy a nevetéstől nemigen tudtak enni.

Ha szeretnéd a legjobban etetni kedvencedet, ebben a cikkben összegyűjtöttük, mely ételekből kínálhatod biztonsággal őt is.

étel etetés kunyerál laktózérzékenység macskás videó obligát húsevő tejtermék videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink