hirdetés

Csodás képeken a világjáró mentett macska, Gandalf úti céljai

Hangai Lilla

2023. július 8 - Képek: ganddygram/Instagram

Az idén már 9 éves szibériai macskát a dél-koreai Szöul belvárosában lévő állatorvosi rendelőből fogadták örökbe, azóta pedig minden napja életének az egyik legjobbja.

hirdetés

Mentésének idején még csak öt hetes volt a szibériai kölyök, és egy légúti fertőzéssel is küzdött, de a gazdijai szerint a legédesebb pofija volt, amit valaha láttak. Szerencsére az orvosok is nagyon sokat segítettek, hogy az apróság meggyógyuljon és teljes életet élhessen nehéz első hetei ellenére is. Így kezdődött hát Gandalf, a világjáró macska története. Mutatjuk a folytatást is!

Lake Tahoe:

Golden Gate híd, San Francisco:

A névválasztást sem bízták a véletlenre

A gazdik lelkes Gyűrűk Ura rajongók, és amikor meglátták a cicust, akinek már kölyökkorában is aranyos szakállkája volt, nem sokat gondolkodtak a névadáson. (Ha esetleg nem ismernéd, Gandalf az előbb említett könyv- és filmsorozat nagy erejű, hosszú szakállú varázslója.)

A gazdik elárulták azt is, hogy a macska már a kezdetektől fogva különös érdeklődést mutatott minden iránt, amit ők csináltak. Tagadhatatlanul vágyakozott a külvilágba. Ezért úgy döntöttek, hogy adnak egy esélyt a póráznak, és ha tetszeni fog neki, nincs akadálya annak, hogy velük tarthasson.

A gazdik időközben Amerikába költöztek, azon belül is Kaliforniába. „Gandalfot lenyűgözték az Egyesült Államok széles szabad terei és tájai; megmutattuk neki Kalifornia híres történelmi helyszíneit és nemzeti parkjait is. A Grand Canyon, a Yosemite Nemzeti Park és a Mendocino megyei vörös erdők voltak eddig a kedvenc helyszínei” – avattak be a macskatartók.

Így indult el Gandalf Instagram oldala is, ahol csodás képeken láthatjuk, ahogy felfedezi a világot. (Sajnos a profil egy ideje már nem frissül, ám bántuk volna, ha emiatt nem mutatjuk be ezt a csodás cicát nektek.) Szemlátomást imád emberekkel találkozni a kirándulásain; gyakran oda is ment hozzájuk, hogy bezsebeljen néhány kedves szót és dicséretet is.

A pórázzal sincs gondja

„Imádja a pórázát! Amint felvesszük, az ajtóhoz fut és leül, hogy feladhassuk rá. Utazásra termett! – mesélték a gazdik lelkesen.

Gandalf jelleme a papírforma szerint jellemző a szibériaikra. Imádják a gazdit, de idegenekkel szemben is nagyon barátságosak. Természetük nyugodt, nyitott, játékos; kifejezetten aktív macskák. A magányt nehezen viselik, így nem is csoda, hogy Gandalf az első pillanattól jelezte a gazdiknak, hogy szeretne velük tartani, bárhová is mennek.

Black Chasm barlang, Kalifornia:

Szinte bárki számára ideális társ lehet egy szibériai, egyről azonban nem szabad megfeledkezni: a fizikális és mentális stimulációról. Szerintünk Gandi gazdái remek munkát végeztek: felismerték a macska igényeit és igyekeztek kiszolgálni azt.

Javasoljuk, hogy ha azt látod, hogy cicád aktívabb, kíváncsibb és nyitottabb, mint egy átlagos macska, nyugodtan megpróbálhatod pórázra szoktatni, amiről itt írtunk bővebben, vagy tanulhattok trükköket, amiről pedig itt olvashatsz részletesen. Így nemcsak a cica lesz maradéktalanul boldog és elégedett, de veled is erősödik majd a kapcsolata.

Instagram macska örökbefogadás póráz utazás utazás macskával utazik a macska utazó macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink