hirdetés

Videón az idegőrlő ok, miért nem szabad elhanyagolni a perzsa macska szőrének ápolását

Mádi-Krezinger Cintia

2024. február 24 - Képek: Getty Images Hungary

Ha hosszúszőrű fajtát választasz társul, nem bújhatsz ki a feladat alól.

hirdetés

Hosszúszőrű macskafajta gazdijaként nélkülözhetetlen, hogy mi is besegítsünk a kedvencünknek a bundájuk gondozásába. Bár a cicák maguk is folyamatosan ápolják a szőrzetüket, a napi rutinjuk során ütközhetnek olyan problémákba, amelyek rendkívül megnehezítik a feladatukat. Az alábbi videóban látható perzsa macska is éppen átél egy ilyen megpróbáltatást, amint kétségbeesve igyekszik megszabadulni a nyelvére tapadt hosszú szőrtől:

Kellemetlen következmények

A fenti képsorok mellett számos egyéb, az állat egészségére nézve komoly következménye lehet annak, ha nem segítünk a kedvencünknek a bunda ápolásában. A perzsa cicák esetében különösen fontos a szőrzetünk napi rendszerességű átkefélése, mivel hajlamosak arra, hogy a bundájuk összetapadjon, filcesedjen.

A csomós szőrzet nemcsak kényelmetlen az állatnak, de szakszerű ellátás hiányában akár bőrbetegségek kialakulásához is vezethet. Ráadásul ha nagyon súlyos a helyzet, a teljes szőrzet lenyírására is szükség lehet.

Szoktassuk a kedvencünket már kölyökkorától kezdve a fésüléshez, keféléshez. Ha esetleg nem boldogulunk vele, akkor pedig kérjük kisállatkozmetikus segítségét.

A különböző szőrtípusú fajtáknál más és más kialakítású kefére van szükségünk ahhoz, hogy bundájukat megfelelően ápolhassuk. Ebben a cikkünkben útmutatást találsz a kedvenced számára legideálisabb darab kiválasztásához.

bunda ápolása hosszúszőrű macska mosakodás perzsa macska videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink