hirdetés

A macskáknak vajon tényleg kilenc élete van? Nos, eddig mi ugyan kételkedtünk ebben a feltételezésben, azonban a napokban igencsak érdekes esetről számolt be a Baranyai Mentők Speciális Egyesülete.

hirdetés

A napokban a Baranyai Mentők Speciális Egyesülete egy igencsak szokatlan riasztást kapott egy Harkány melletti településről. Ugyanis az egyik családi ház udvarán álló ház mélyéből szívszorító macskasírás volt hallható. A család azonnal riasztotta az Egyesületet, akik mihamarabb ki is érkeztek a helyszínre.

22 métert zuhant a macska

Nos, mint kiderült a kút 22 méter mélységű volt, az alján elenyésző vízmennyiséggel. Ez a macska szempontjából igencsak szerencsésnek bizonyult, ugyanis valószínűsíthető, hogy nem élte volna túl a zuhanást, ha még a mély vízben való életben maradással is meg kellett volna küzdenie.

A mentési folyamat gyors, és szakszerű volt, ugyanis a mentőcsapat már fel volt szerelkezve egy hosszú kötéllel, melyet a kibiztosítás után az egyik tagra rögzítettek, aki bátran leindult a mélységbe, megmenteni a cicát. Amint a macska meghallotta, hogy valaki a segítségére siet, hallhatóan megnyugodott, és már kevésbé nyávogott kétségbeesetten. A segítséget azonnal elfogadta, egy percig sem ellenkezett, így könnyedén a felszínre tudták hozni.

A zuhanást komoly sérülések nélkül megúszta, és boldogan bújt gazdájához a mentést követően. Hát, ha hiszünk a legendáknak, hogy egy macskának kilenc élete van, akkor valószínűleg ez a kalandvágyó cicus egy élettel lett szegényebb.

állatmentés cica mentés hír macska megmentése macska mentés macskának kilenc élete van zuhan
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!