hirdetés

A kényszeres macskaborotváló esete: mi történik az angliai Kent városának cicáival?

Ferenczi Deborah

2023. március 20 - Képek: Twitter

Élnek a világon furcsa emberek, meglehetősen bizarr szokásokkal, azonban arra még legsötétebb pillanatainkban sem gondolnánk, hogy valakinek az legyen a mániája, hogy macskákat borotváljon. Nos, az angliai Kent városában már az állatvédők is körözik az ismeretlen cicabunda-borotválót.

hirdetés

Meglepő, sőt egészen hihetetlen dolog veszélyezteti Kent városának cicáit, ugyanis egy ismeretlen elkövető sorban borotválja le azokat a macskákat, akik az útjába kerülnek. Az ott élő macskatartók őrjöngenek, és próbálnak megoldást találni a helyzetre, ám ameddig nincs meg a rejtélyes elkövető, addig a legtöbb amit tehetnek, hogy nem engedik ki az utcára a cicáikat.

Hónapok óta rettegésben tartja az utcákat

Az első eset egyébként már hónapokkal ezelőtt, karácsonykor történt. Ekkor egy gyanútlan gazdi arra lett figyelmes, hogy a kijárós macskája a bundáján egy nagy kopasz folttal tért haza. Természetesen Victoria Griffiths, a cica gazdája nagyon felháborodott, ugyanis igencsak elrondította ez folt kedvencét. Ezek után pedig sorra jelentették a hasonló eseteket. Sőt, több macska gazdija arról is beszámolt, hogy nem elég, hogy megborotválták kedvencét, de a cica elkezdett rettegni az emberektől, annyira traumatizálták a történtek.

A helyi állatvédő szervezethez is eljutott az ügy, akik azonnal intézkedni kezdtek, ugyanis a gazdik már rettegésben élnek a városban, méghozzá olyannyira, hogy a legtöbben ki se engedik a cicájukat (ami nem feltétlen rossz, hiszen tudjuk, mennyi veszély leselkedik a kóborló macskákra). Az ismeretlen elkövetőt már körözik, sőt egy térképet is készítettek arról, hogy eddig hol történtek a támadások, hogy ezáltal valamelyest követni lehessen a borotválót. A térképet mindig frissítik a támadásoknak megfelelően.

állatkínzás állatvédelem állatvédők macska bunda macska szőre
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!