hirdetés

Videón az életmentés: így alakult a bernáthegyi és a csepp kiscica életre szóló barátsága

Molnár Enikő

2024. február 9 - Képek: Getty Images Hungary

Bárkivel történhetnek balesetek, ez alól még az ügyes macskák sem kivételek. Az alábbi jelenet egyszerre ijesztő és szívmelengető. Ami viszont utána történt, megmutatja, hogy milyen különlegesek az állatok.

hirdetés

A videón látható fiatalember éppen a munkáját végezte, amikor megjelent egy kölyökmacska a kamera látóterében. Amilyen gyorsan feltűnt, olyan gyorsan el is tűnt, mert beleesett egy vízzel (és egyéb dolgokkal) teli hordóba. Szerencséjére egy érző szívű ember ült a kamerák mögött, aki rögtön kirohant megmenteni a kiscica életét. Amikor a férfi kiborította a hordót, nem volt benne biztos, hogy még időben odaért.

De mint tudjuk, a macskáknak kilenc élete van, így a csöppség túlélte az esést és a víz alá merülést. Ám ha a férfi nem figyelt volna eléggé, valószínűleg nem lett volna ilyen szerencsés kimenetelű a baleset…

A megtalálója a kölyköt meleg helyre vitte, megfürdette és megtörölgette, másnap pedig elvitte állatorvoshoz. Nem volt benne biztos, hogy beleillik a családjába, mert már volt egy kedvence: egy hatalmas bernáthegyi.  Mégis úgy döntött, hogy megpróbálja hazavinni a cicát, így lehetőséget teremtett egy életre szóló barátságra. Ezen a videón látható a mentőakció:

@thedodo

Watch her meet her 120-pound older sister 💕 @Kyle #kitten #kittensoftiktok

♬ original sound - The Dodo

Szerencsére nem volt probléma az összeszoktatással, Winnie, a bernáthegyi békésen és érdeklődően fogadta az új jövevényt, aki a Lilo nevet kapta.

A szívmelengető történet óta egy év telt el, és az első héttől kezdve igazi családot alkot a két állat. Ebből is látszik, hogy türelemmel és odafigyeléssel (és egy kis szerencsével) nem lehetetlen összeszoktatni egy cicát és egy kutyát, még akkor sem, ha már felnőtt ebről van szó.

A kutya-macska barátság valóban létezik.

Az alábbi videóban látni, ahogyan megpuhítja az óriás szívét a csöppnyi cica.

@knort_81

Replying to @ya_fuckin_mother #ChewTheVibes #animalrescue #puppy #familytok #fypシ #fyp #dog #kitten #tiktokindia

♬ Glimpse of Us - Joji

Ha még több kutya-macska barátságról szeretnél olvasni, akkor ezt az írásunkat ajánljuk. Ha pedig az érdekel, hogy hogyan szoktatható össze egy cica és egy kutya, akkor ezt a cikkünket olvasd el!

állatmentés kutya és macska kutya macska barátság kutya macska kapcsolat kutya macska összeszoktatás kutya macska szereti egymást
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink