hirdetés

Ilyet még biztosan nem láttál: így kakaskodik két hiúz

Hangai Lilla

2024. január 26 - Képek: Getty Images Hungary

Amennyire bolondulunk a házi macskákért, legalább annyira lenyűgöznek bennünket a vadmacskák. Főleg akkor, ha valami olyan egészen kivételes dologba akadunk, mint ez a videó is.

hirdetés

Az Amerika északi részén őshonos kanadai hiúz igazi nehézfiú. Lenyűgöző jószág, akire eddig úgy tekintettünk, mint a vadmacskák egyik leggyönyörűbb és legméltóságteljesebb képviselőjére. A kulcsszó az eddig. A következő videó hatására azonban ha lehet, még ennél is közelebb kerültünk hozzá. Megláttuk benne a neurotikus, érzelmektől túlfűtött, forrófejű énünket. A lenti videót megtekintve mondjuk úgy, hogy egy sikoltozó versenynek vagy a szem- és fültanúja, ami akkor esik meg két hím között, amikor a párzási időszakban egymásba botlanak. Egy rendkívüli ritkaságot láthatsz most, a hiúzok ugyanis alapvetően igyekeznek olyan messzire elkerülni az embert, amennyire csak lehet, de a lányok miatt még erről is megfeledkeztek…

Ide kattintva megismerkedhetsz a mind a 4 hiúzfajjal, az ibériaival, az eurázsiaival, a vörössel és a kanadaival is. Cikkünkből megtudhatod azt is, hogy közülük melyik őshonos Magyarországon, és hol futhatsz vele össze. Nem tagadjuk, tényleg az egyik kedvenc vadmacskánk; csak a pusztai macska meg ne hallja!

érdekesség hiúz kanadai hiúz vadmacska videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!