hirdetés

Ez a macska 5 vadászgörénnyel él együtt: úgy követik, mintha az alattvalói lennének

Hangai Lilla

2023. december 2 - Képek: Getty Images Hungary

Jimmynek bizony nincs könnyű élete. Királyságát öt eleven és csintalan vadászgörénnyel kell megosztania. Még szerencse, hogy felnéznek rá és rajonganak érte, úgy lesik minden mozdulatát és követik mindenhová, mintha a minionjai lennének.

hirdetés

Ilyen az élet 5 görény és egy macska mellett.

Jimmy és Gohan: 

5 görény és egy macska: mellettük esély sincs unatkozni

Sokan azt gondolják, hogy a macskák igen huncut teremtmények, akik pókerarcuk mögé rejtik csalafintaságukat. Mindig valami rosszban sántikálnak; ez egyszerűen a jellemükből fakad. Nos, akkor ezek szerint ezek a személyek még nem találkoztak vadászgörényekkel. Ezeknek a hosszúkás jószágoknak az energiája kiapadhatatlan; folyamatosan a bohóckodáson és a játékon jár az eszük.

Jimmy macskának öt ilyen gézengúz, mini démon a fogadott testvére, név szerint Pickle, Pochito, Nori, Gohan és Popita. Még szerencse, hogy a vadászgörények úgy tekintenek a cirmos macskára, mintha csak a mesterük volna. Követik minden lépését, folyamatosan a nyomában vannak. Játszanak vele, nyúzzák-húzzák, lesik minden mozdulatát. Jimmy pedig nemesi fölényességgel, rezzenéstelen arccal tűri mindezt. Egyszerűen csak élvezi a rajongást, még akkor is, ha az még szerintünk is terhes lehet néha.

Jimmy és a görények is teljes mértékben el vannak kényeztetve. Camila, a gazdi rendszeresen spa délutánokat rendez nekik, amikor is megfürdeti őket, kikeféli a szőrüket, lereszeli a karmukat és megmasszírozza a társaságot. Egyszóval teljes mértékben elkényezteti a csapatot. És ez így van rendjén.

Jimmy és a görények videón: 

Tényleg lehet együtt tartani macskát és görényt?

Röviden: igen. Hörcsögöt, nyulat vagy tengerimalacot nem ajánlott macskával együtt tartani, de a görények és a macskák több okból is nagyon jól kijönnek egymással; Jimmy és 5 testvérének története nem szerencsés kivétel. A macskák és a görények is ragadozók, húsevők, krepuszkuláris (napnyugta után és hajnalban aktívak) és általában játékos állatok, akik azonban legalább annyira értékelnek egy kiadós szunyókálást is. Így szinte minden adott, hogy megkönnyítse a gazdi számára a gondozást, és az állatok ritmusa is harmóniában van. Ráadásul a vadászgörényeket alomra is lehet szoktatni. Azzal azonban számolni kell, hogy ez még több alomtálca kihelyezését igényli majd, amihez hely kell.

Alapvetően azonban ebben a helyzetben is szem előtt kell tartani a macska és a görény egyedi személyiségjegyeit. Egy idős, keveset mozgó vagy egész életében egyedül élő macska nem biztos, hogy díjazni fog egy örökmozgó kistesót, aki miatt minden megváltozik az érkezése után. Gazdiként neked kell mérlegelned saját kedvenceid ismeretében!

Amennyiben úgy ítéled meg, hogy jó páros lenne a macskád és egy görény, mindenképpen gondoskodj arról, hogy az állatoknak legyen saját helyük, ahová elvonulhatnak egymás és a világ zaja elől. Mindenképpen külön kell őket etetni, és legyenek saját játékaik is, hogy kiküszöbölhető legyen az étel és a játék miatt megjelenő agresszió. És végül, de nem utolsó sorban ivartalanítsd mind a macskát, mind a görényt! Ezzel egyaránt elkerülhetők a betegségek és a territoriális agresszivitás.

Javasoljuk, hogy mielőtt belevágnál, mindenképpen egyeztess egy szakértővel is. És persze légy őszinte önmagaddal: felkészültél egy másik állat tartására, amelyiknek még a hasonlóságok ellenére is sok új és más jellegű igénye lesz?

Ha tetszett Jimmy és a görények története, itt olvashatsz a maláj állatkertről, ahol a kapibarák egy vörös kandúrt fogadtak a családjukba.

igaz történet macskatartás vadászgörény és macska vicces történet
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink