hirdetés

Kétségbeesve vitte beteg kölykeit az állatmentőkhöz az anyamacska: megható videón a segélykérés

Mádi-Krezinger Cintia

2024. február 11 - Képek: Getty Images Hungary

A macska nemcsak azt tudta, hogy nagy baj van a kicsikkel, hanem azt is, kihez forduljon segítségért.

hirdetés

Amikor a Pakisztánban található Animals Cottage Rescue Center munkatársai észrevették, hogy egy kóbor anyamacska egy kölyköt hozott nekik, azonnal tudták, hogy valami nincs rendben. A kicsivel azonnal rohantak az állatorvoshoz, de a történet itt még nem ért véget. A mamacica további három kölyköt vitt megmentőinek  ketten egészségesek voltak, de a harmadik szintén beteg volt és kezelésre szorult.

A picik a kiszáradás szélén álltak és hipoglikémiás állapotban voltak, vagyis annyira alacsony volt a vércukorszintjük, hogy az életveszélyes volt. Az anyamacska jó döntése és az állatmentők gyors reakciójának köszönhetően a két kicsi megmenekült.

Jelenleg a szervezet gondoskodik a macskacsaládról. A kölykök amint elég idősek lesznek hozzá, örökbefogadhatóvá válnak, ahogy a mama is az ivartalanítást követően gazdikereső lesz.

A kóbor macskák világszerte nagyon nehéz helyzetben vannak, populációjuk folyamatos növekedéséhez pedig a nem ivartalanított kijárós macskák is hozzájárulnak. Szakértők szerint a gazdik irányába komolyabb szabályozásokra lenne szükség, ahogy az is fontos lenne, hogy a gazdátlan kolóniák ivartalanításához több támogatást kapjanak az állatvédő szervezetek.

Ha a környékeden kóbor cicák vannak, ebből a cikkünkből megtudhatod, hogyan segíthetsz nekik.

állatmentő állatvédő beteg macska kóbor macska kölyök macska macskás videók videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink