hirdetés

A tetovált macska, aki még a börtönt is megjárta: a kandúr vélhetően Mexikó egyik legveszélyesebb drogbárójához tartozott

Ferenczi Deborah

2023. február 27 - Kép: YouTube

Nem mindennapi hír robbantotta fel hétvégén a világhálót, ugyanis az egyik mexikói börtönből kiszabadult egy tetovált macska, akinek vélhetőleg még hírhedt Sinaloa kartellel is kapcsolata volt, ami egyébként a világ egyik legnagyobb kábítószer-kereskedő szervezete.

hirdetés

A mexikói Ciudad Juárezben lévő Cereso 3-as számú börtönéből mentettek ki egy körülbelül egyéves, szfinx vagy elf macskát. Ami viszont igazán érdekessé tette a már amúgy is több sebből vérző történetet, hogy a kandúr csupasz teste tetovált volt. A szimbólumok pedig nem is akármilyenek voltak, ugyanis a testén látható Made in Mexiko felirat egyértelműen a Sinaloa kartellel hozható összefüggésbe, mely a világ egyik leghíresebb kábítószer-kereskedő szervezete.

Az alábbi angol nyelvű videóban látható a cica:

Hogy került börtönbe az állat?

Feltételezhetően a macska egyébként a január 5-ei szökése miatt meggyilkolt Ernesto Alfredo Pinon drogbáróhoz tartozhatott, legalábbis a tetoválásai erről árulkodnak. Illetve az is, hogy vélhetően az ezt kiváltó tömeges letartóztatások során került ő is a börtönbe. Egyébként érdekes módon a kopasz macskákat előszeretettel tartják egyfajta kabalaként a mexikói bandavezérek. Valószínűsíthetően így került börtönbe, ahol az állatot továbbra is háziállatként tartották a letartóztatott bandatagok. Ám a helyi rendőrség ezt felfedezte, és lefoglalták a macskát. Az állatorvosi vizsgálatok során pedig megállapították, hogy két tetoválása közül az egyiket bizonyosan érzéstelenítő hiányában varrták fel, ami elképesztő fájdalommal járhatott az állatnak.

Az alábbi angol nyelvű videóban szintén a macskáról mesélnek:

A maffia macskája új gazdát keres

A hivatalos eljárás után a rendőrség örökbefogadó gazdit keres a cicusnak, aki egyébként zord külseje ellenére állítólag meglehetősen társaságkedvelő. Továbbá a hatóságok úgy tervezik, hogy majd egy hivatalos szertartás keretein belül adják át újdonsült gazdájának a macskát.

állatkínzás bűnöző macska elf macska hír híres macska kopasz makcsa macskás történetek szfinx szőrtelen macska tetovált macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!