hirdetés

Ez a puma úgy játszik az üres flakonnal, akár egy kutya (videó)

Hangai Lilla

2024. március 5 - Képek: Getty Images Hungary

A nagymacska izgatottságtól tágra meredő szemekkel várja, hogy megkaphassa játékát. Megdöbbentően kutyás a viselkedése.

hirdetés

Videón mutatjuk, hogyan játszik a fenséges Messi nevű puma egy üres üdítős flakonnal. És persze azt is megtudhatod, ha lejjebb görgetsz, hogy mit keres ez a fantasztikus, vad jószág egy lakásban.

A viselkedése egyszerre kutyás, mégis tagadhatatlanul macskás. Csóválja a farkát, közben pedig úgy támad a flakonra, mintha prédát ejtene el. Láthatóan a gazdák szánnak időt és energiát arra, hogy Messivel játszanak, neki ugyanis sajnos nincs arra lehetősége, hogy a vadonban éljen. A felvételen látható puma egy mentett állat, a gondozói pedig engedélyt kaptak a tartására. Egy állatsimogatóból vásárolták meg, ahol hím pumákhoz mérten kisebb termete és egészségügyi problémái miatt el akarták altatni. Az álláspontjuk szerint arra alkalmatlan lett volna, hogy tovább éljen egy állatkertben vagy egy vadrezervátumban.

Messi sosem támadt senkire és semmire, a Dimitriev család pedig egy helyi kutyakiképző létesítményben taníttatta a jószágot, aki képes volt 10 parancsszót elsajátítani. A család természetesen rengeteg kritikát kapott azért, amiért lakásban tartanak egy potenciálisan veszélyes vadállatot, ők azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy Messi a vadonban nem élne túl. Érdekes adalék, hogy miután a vad macskafalék elérik a szexuális érettség korát – ez a pumáknál legkésőbb 3 éves korig bekövetkezik –, sokkal agresszívebbé válnak, teljesen megváltozik még a szelíd, kézhez szoktatott állatok viselkedése is. Érdekes módon ez Messinél nem következett be. Azt nem tudjuk, hogy ez a képzésének köszönhető, az egészségügyi problémáinak vagy egyéb faktorok befolyásolták a helyzetet.

Ide kattintva elérheted a cikkünket, melyben a pumákról gyűjtöttünk össze érdekességeket.

cuki videó nagymacska puma videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink