hirdetés

A mesterséges intelligencia fotó alapján megmondja, boldog-e a macskád

Mádi-Krezinger Cintia

2024. február 10 - Képek: Getty Images Hungary

A mesterséges intelligencia (MI) egyre inkább a mindennapi életünk részévé válik. Egy új applikáción keresztül még azt is megmondja, hogy van a kedvencünk.

hirdetés

A Sylvester.ai által kifejlesztett új technológia mesterséges intelligencia alkalmazásával igyekszik a gazdiknak segíteni abban, hogy jobban dekódolják a cicák érzéseit.

Sokszor észre sem vesszük, hogy a macskával baj van, és el kellene vinni őt az állatorvoshoz. A legtöbb cica csendben szenved és elrejti a fájdalmát

– mondta Susan Groeneveld, a Sylvester.ai alapítója.

Az új, Tably nevet viselő alkalmazás állatorvosok által jóváhagyott fájdalommérési skálákon keresztül tanulta meg felismerni, hogy egy macska hogy érzi magát a finom arckifejezések alapján.

Jelenleg az applikációt állatorvosok tesztelik – műtéti beavatkozást követően lábadozó cicákat figyelnek az MI-vel.

A program a cica arcán lévő fontos pontokat vizsgálja: a füleket, szemeket, az orrot és a bajuszt – sőt, a cica fejtartását is. Azt találtuk – és az állatorvosok is ezt tapasztalták –, hogy az app igen pontos a fájdalom észlelésében.

A Tably jelenleg kizárólag állatorvosi rendelők számára elérhető, de várhatóan a következő negyedévben bárki számára letölthetővé válik.

A cicák a fájdalom elrejtésének nagymesterei, de vannak jelek, amelyekből MI nélkül is észrevehetjük, ha baj van. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a fájdalomra utaló leggyakoribb jeleket.

applikáció fájdalom fájdalom felismerése macska mimikája macska testbeszéde
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink