hirdetés

Így tanítja a kamasz oroszlán a kicsit, hogy ne zavarja a papát pihenés közben (videó)

Hangai Lilla

2024. február 22 - Képek: Getty Images Hungary

Bizony az oroszlánkölykök is pont olyan szertelenek tudnak lenni, mint az embergyerekek. Elképesztő, hogyan nevelik a nagyok a kisebbeket.

hirdetés

Akinek van gyereke, egészen biztosan járt már úgy, hogy a délutáni szieszta vagy a hétvégi hosszú(ra tervezett) alvás zajos kudarcba fulladt a virgonc csemete miatt. A megzavart felnőttekhez hasonló bosszúságot élt át az alábbi videón látható hím oroszlán, akit egyik utódja piszkált fel békés szendergéséből.

A felvételen a békésen sziesztázó Rekro falka egy részét láthatod a kenyai Maasai Mara Nemzeti Rezervátumban. A papa is próbálná kiélvezni a neki járó pihenést, ami egy oroszlán esetében naponta átlagosan 20 órát tesz ki. Mindeközben bojtos farkával legyezgeti magát, hogy távol tartsa a legyeket; ennek azonban legkisebb csemetéje, az egyik kölyök oroszlán képtelen ellenállni és játékba kezd a királyi kiegészítővel. A felvételen látható 3 másik oroszlán nőstény, akik még mindig foltosak. A pöttyeiket akkor veszítik el, amikor felnőtt korba lépnek, vagyis körülbelül 4-5 évesen. Fantasztikus látni, ahogy a nagyobbak tanítgatják a kicsiket, ahogy próbálják velük megértetni a határokat. A videó vége felé azért láthatunk rajtuk egy kis kíváncsiságot is. Őket is érdekli, hogy a kölyök meddig tud elmenni az öregnél. Akárcsak egy emberi család dinamikája, igaz?

Ide kattintva elérheted az oroszlánokról készült cikkünket, amiből azt is megtudhatod, hogy mikor növesztenek a nőstények sörényt és hogy milyen brilliáns is a vadászati stílusuk.

cuki videó macskás videó nagymacska oroszlán videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink