hirdetés

Prérifarkasokat üldözött el ez a rettenthetetlen cicamama

Hangai Lilla

2024. április 21 - Képek: Getty Images Hungary

A macskák halálmegvető bátorságán minden alkalommal újra és újra elcsodálkozunk. Több alkalommal is írtunk már arról, hogy keltek a legveszélyesebb helyzetek közepette a gazda védelmére, és arról is beszámoltunk már, hogy az egyikük hogyan küzdött meg egy medvével; ma is egy hasonló esetet hoztunk. Meg egy rendhagyót is, ahol a macska volt a bajkeverő.

hirdetés

E két bátor macska közül az egyik prérifarkasok hordájával szállt szembe, a másik pedig túl közel merészkedett egy fehérfejű rétisashoz.

Még a lehetetlennek tűnő helyzetben sem adta fel, kitartott!

Ez a bátor macska megütközött a prérifarkasokkal

Ez a macska 3 prérifarkas támadását verte vissza, mert azok túl közel merészkedtek a rejtekhelyéhez, ahol a híradások szerint kölykeit bújtatta el. Az esetet a háztulajdonos kamerája rögzítette.

A videón látható, ahogy egy prérifarkas a ház felhajtóján keresztül a pázsitra fut, ahol a közeledését vissza is veri a harcias mama. Amikor egy második prérifarkas is csatlakozik a küzdelemhez, rövid ütközetnek lehetünk szemtanúi, ahol a mi szívünk már a torkunkban dobogott. A kóbor mama minden erejét, kitartását és ügyességét bevetve harcolt. Amikor úgy tűnik, hogy a betolakodók kezdenek visszavonulni, megjelenik a harmadik prérifarkas is. Egyszerre közelítik meg a pázsiton tárolt csónakot, ahol a cicák ejtőztek. Végül mindent bevetve sikerült elűzni a harcias kojotokat. A tulajdonos az ABC10-nek tett nyilatkozatában elmondta, hogy semmit nem érzékelt a hajnali 2 óra körül végbement harcból, csak reggel látta meg a felvételeket. Azt is elmondta, hogy tisztában van vele, hogy a mama és a 3 kölyök rendszeresen látogatják a portáját. Azt azonban nem tudja, hogy honnan érkeznek vagy van-e egyáltalán otthonuk.

Ebből az esetből is láthatod, hogy a kóbor cicákra számos veszély leselkedik. Ha itthon nem is kell megküzdeniük prérifarkasokkal, leselkedhetnek rájuk más ragadozók, vagy akár kutyák is. Bátorítunk, hogy szólj a helyi állatvédőknek, ha macskacsaládot fedezel fel a portádon, vagy ha lehetőségeid engedik, biztosíts számukra egy biztonságos zugot, eleséget és vizet. Hogy ezt hogyan teheted meg, arról itt írtunk.

Az akcióról a videót ide kattintva érheted el a YouTube-on.

A kojot az USA számos városában megjelent. Mohó, kegyetlen és ravasz ragadozó, mindenre lecsap, ami az útjába kerül. Rendkívül ügyes hajtóvadászok, hasonló technikával portyáznak, mint az erre betanított vadászkutyák.

Fehérfejű rétisas vs. vörös macska

Ki más, ha nem egy vörös macska dönt úgy, hogy közelebbről is megnézi magának a földön időző rétisast. Mondhatnánk, hogy bátorságra vall a felfedezőakció, de az esetében inkább a tudatlanságra tippelnénk.

A Vancouverben történt eset bajszos résztvevője Bruno névre hallgat, aki nem bírt parancsolni a kíváncsiságának és a tócsából felfrissülő rétisashoz közelített. A szakértő szerint igen nagy szerencséje volt, ezek a sasok ugyanis agresszív viselkedést is tanúsíthatnak. Főleg akkor, ha prédának tűnő állattal kerülnek szembe. Alapvetően nem vadásznak kedvencekre, de összetéveszthetik őket rágcsálókkal, és ilyenkor halálosan is megsebesíthetik az állatot. A fehérfejű rétisas például olyan nagyobb állatokkal is kész szembeszállni, mint az előző történetben is említett prérifarkasok.

Bruno és a sas is felpuffasztották magukat, jelezve ezzel a másiknak, hogy milyen nagyok és vérszomjasak, majd a sas bölcsebbnek látta elszelelni. (Abban biztosak vagyunk, hogy nem azért, mert megijedt.) Bruno még utána eredt, de hamar világossá vált számára, hogy nem ez a nap lesz az, amikor szembe kell szállnia egy sassal.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy a macskák hogyan adaptálták a viselkedésüket egyszerre a prédák és ragadozók életviteléhez is, azt itt tudhatod meg.

hétköznapi hős macska hős macska igaz történet kóbor macska vadállat
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink