hirdetés

Egy hajszálon múlt, hogy a kiscicát nem ragadta el a sólyom (videó)

Hangai Lilla

2024. március 17 - Képek: Getty Images Hungary

Magabiztos és hatalmas ragadozó madár támadta meg a macskát, ám szerencsére valami az útjában állt. Gazdiként erre is érdemes figyelni.

hirdetés

A felvételen jól látható, ahogy a hatalmas sólyom lecsap a műszerfalon heverésző apró, bolyhos cicára, akinek sejtelme sincs róla, mekkora szerencséje volt. A madár láthatóan nem akarta feladni, végül mégis úgy döntött, hogy odébb áll. Ahogy mi emberek egyre terjeszkedünk, úgy szorulnak ki a vadállatok a természetes élőhelyükről. Az, hogy egy ragadozó madár könnyű prédára támad, abszolút nem szokatlan. Még akkor sem, ha ez a préda egy kiskedvenc, a virágágyás közelében keresgélő egérke helyett. A vadállatokat emiatt elítélni vagy bántani nem szabad, de igyekezzünk megvédeni négy lábon járó társainkat a hasonló támadásoktól. A benti tartással nemcsak őt védheted, hanem azokat az énekesmadarakat is, akikre ők támadnak élelemszerzés vagy szórakozás céljából. Itt a tavasz, így ez is egyre aktuálisabb téma. Ha szeretnéd tudni, hogy mit tehetsz az ügy érdekében, arról itt írtunk bővebben.

Ahogy a következő videón is láthatod, nem kell ahhoz vidéken élned, hogy hasonló eset megtörténjen. Ez a rendkívül eltökélt, ám gyönyörű bóbitás karakara például erre a békésen, az ablak előtt nyújtózkodó macskára vetett szemet. Bár ebben az esetben az ablak megvédte a szmokingos jószágot, egy szellőztetés alkalmával már nem biztos, hogy ilyen nagy szerencséje lett volna. Akkor sem, ha a gazda mellette van. Javasoljuk, hogy a cica biztonsága érdekében mindenképpen szereltess az ablakokra és az erkélyajtóra is erősebb szúnyog-, de inkább macskahálót

Ebben a cikkünkben arról olvashatsz, hogyan reagált Sammy, a helyi vagány, amikor éjszakai sétáján egy egzotikus vadmacskával akadt össze.

kiscica macskás videó madár videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink