hirdetés

Ahol a fekete macska maga a rettenet: jobban félnek tőlük, mint az őröktől

Vermes Nikolett

2023. szeptember 14 - Képek: Getty Images Hungary

A becslések szerint az emberek annyira félnek a fekete macskáktól ebben az államban, hogy ha meglátnak egyet, akkor azonnal elmennek a közeléből. Éppen ezért alkalmaznak kormos cicákat a biztonsági őrök helyett.

hirdetés

Nem vicc, Oklahoma államban olyan nagy félelmet keltenek a fekete macskák, hogy a lakosok kis túlzással a környékre sem mennek, ha tudják, hogy egy fekete cica őrzi azt. Azonban vannak jobb belátású helyiek is, akik nagyon jól tudják, hogy a kormos macskák semmilyen bajt nem jelentenek, ezért biztonsági munkatársként alkalmazzák őket, hogy ezzel elriasszák a rossz embereket.

Az új munkatárs: a fekete macska

Az oklahomai Csonttani Múzeum (Museum of Osteology) HR osztálya nemrég egy állatot vett fel a munkatársak közé. Sir Indiana Bones egy fekete macska, aki nemcsak állást, hanem új otthon is kapott a kulturális intézménytől. Bonest ugyanis egy közeli állatmenhelyről fogadták örökbe a gazdái, akik nevezetesen a múzeum igazgatóságát jelentik. Vagyis

mondhatjuk, hogy ezzel a döntéssel mindenki jól járt.

Bones feladata, hogy ott legyen a múzeumban, és távol tartsa a rongálókat az értékes kiállítási tárgyaktól. Ugyanis a helybeliek annyira félnek a fekete macskáktól, hogy Bones közelébe sem mernek menni. Legfeljebb távolról csodálják, pontosan úgy, ahogy egy múzeumban illik. A kormos cica tehát maradéktalanul elvégzi a munkáját csupán azzal, hogy egy helyben ül vagy fekszik.

A jegesmedve a kedvence

Bones egész nap fel-alá jár a múzeumban, hogy a rossz szándékú látogatók még véletlenül se menjenek túl közel a törékeny műemlékekhez. Azonban

van egy hely, ahol szívesen időzik, ez nem más, mint az óriás jegesmedve barlangja.

A sarkvidéki maci természtesen nem él, ő csupán egy bemutató darab, akin keresztül mindenki megismerheti a jegesmedvék testfelépítését. Az ő mancsai között szokott pihenni Bones, elvégre neki is szüksége van ebédszünetre. És ameddig a látogatók ennek hatására tisztes távolból figyelik a medvét, addig igazán nem történhet semmi baj. Nem mintha a fekete cica valódi veszélyt jelentene rájuk.

A fekete macska história

A fekete színű cicákat világszerte fenntartással kezelik az emberek, mondván, szerencsétlenséget okoznak. Minden hiedelem közül a legnépszerűbb, hogy a fekete macska halált hoz, így például ha valaki előtt átmegy az utcán egy fekete színű cica, akkor az illető rövid időn belül meghal.

Csakhogy nem ismerünk semmilyen összefüggést, ami ezt a hipotézist igazolja. Ahogy az sem bizonyított tény, hogy egy fekete színű macska látványa balszerencsét jelent.

Szerencsére ezt egyre többen látják, így nem utasítják el, hogy kormos kiskedvencet tartsanak otthon. A hazai állatbarátok között az ismert sportoló, Zsiga Melinda igazi élharcosa a fekete cicák melletti kampánynak, sőt, maga is egy kormos macska büszke gazdája. Követendő példát mutat mindenki számára, hogy még többen legyenek azok, akik előítéletek nélkül szeretik a fekete bundát viselő cicákat.

babona fekete macska félelem mentett macska örökbefogadás tévhitek
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink