hirdetés

Ez a macska 4 hónaposan már nagyobb, mint egy kiskutya (videó)

Mádi-Krezinger Cintia

2024. február 12 - Képek: Getty Images Hungary

A macska még messze nem állt meg a növekedésben, pedig gazdija már most is alig tudja a karjaiba venni.

hirdetés

A számtalan macskafajta között vannak, amelyekről köztudott tény, hogy igen nagy termetűek. A szavanna vagy a bengáli sem a kiscicák táborát erősíti, de egy jól megtermett perzsa macska is méretes lehet. Mind közül a leginkább tekintélyt parancsoló fajta pedig minden bizonnyal a maine coon. A világ egyik legnépszerűbb macskafajtájaként számon tartott cica mi nem ritka, hogy nagyobb, mint egy kutya.

A maine coonok gyönyörű jószágok.

Mindannyian tudjuk, hogy ezek a macskák elképesztő méreteket ölthetnek, mégis elképedünk egy-egy felvétel láttán. Mint például a Tiktokon közzétett, Kiba nevű maine coonról készült videó, amelyben gazdija kissé félve kérdezni: kiindulva jelenlegi, 4 hónapos méretéből, vajon ő is egy óriás lesz?

@thatpsychnp

I really hope @Chas 🍉🍉🍉 sees this!! We love Kusa! #greenscreen #greenscreenvideo #thatpsychnp #mainecoonsoftiktok #bigcat #giantcat #mainecoonkitten #mainecooncat #cat #catsoftiktok #petsoftiktok #kittensoftiktok #fyp #foryou #animals #amazing #viral #bet

♬ Never Surrender - Lux-Inspira

Érdekesség a maine coonokkal kapcsolatban, hogy bár a fajtastandard szerint a hímek súlya körülbelül 8 kilogramm, ennél sokkal nagyobbra is nőhetnek. Nem ritkák a 12-13 kilós kandúrok sem. Ráadásul igen későn érő típus: végleges méretüket 3-5 éves koruk között érik el. Tehát ha 4 hónaposan nagyobb egy cica, mint egy kisebb terrier, garantált, hogy egy csodás óriás lesz belőle.

Hogy mennyire hatalmas lehet egy maine coon? Ebből a cikkből megtudhatod.

cuki videó legnagyobb macskafajták macskás videók maine coon nagytestű macska videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink