Mi lenne a macskákkal, ha eltűnne az emberiség? Valószínűleg birodalmat alapítanának

Ferenczi Deborah, 2023. január 8 - Képek: Getty Images Hungary

Gondolkoztál már azon, hogy mégis mi történne akkor a macskákkal, ha egy szörnyű apokalipszis során elpusztulna az emberiség? Valószínűsíthetően egy ilyen esetben a kutyák viszonylag nehezebben tudnának visszavadulni, hiszen egyes fajták már évezredek óta az emberek mellett szocializálódnak. Így akár még problémás is lehet a túlélésük. Azonban a macskák esetében teljesen más a helyzet. Ők valószínűleg előbb törnének világuralomra, mintsem hogy kipusztuljanak!

This post is also available in: English

A cicák esetében egy világvége megélése valószínűleg közel sem lenne oly tragikus, mint más háziállatoknál. Ugyanis a macskák annak ellenére, hogy rendkívül jó szimbiózisban képesek működni az emberekkel, mégis annyira függetlenek, hogy többnyire minden gond nélkül élnének továbbra is.

A macskának nincs szüksége az emberre

Bármennyire is fájdalmas ezzel szembenézni, de a macskák olyan önálló, független lények, hogy egyszerűen nincsen szükségük az emberre ahhoz, hogy boldogulni tudjanak a világban. Hiszen vadászképességeiknek és ösztöneiknek köszönhetően tulajdonképpen mindent meg tudnak teremteni önmaguknak, ami a túléléshez szükséges. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne szeretnének minket vagy ne ragaszkodnának hozzánk. Ez szimplán csak annyit takar, hogy képesek az embertől független módon is boldogulni, méghozzá igencsak kiválóan. Így nem is kérdés, hogy ha eltűnne az emberiség, ők továbbra is képesek lennének túlélni.

A macska szabad akaratából választja az embert

Fontos megérteni, hogy a macska nem azért választja az embert, mert szüksége van rá, vagy mert függ tőle, hanem azért, mert úgy dönt, hogy márpedig ő szívesen marad az emberrel. Sokan egyébként meglehetősen félreértelmezik őket, ugyanis úgy vélik, hogy ezek az állatok képtelenek ragaszkodni az emberhez. Azonban ez egyáltalán nem igaz, tulajdonképpen csak másképpen fejezik ki a szeretetüket, mint mondjuk a kutyák. Azonban az ő esetükben, ha lehet így értelmezni, sokkal nemesebb ez a ragaszkodás, hiszen ők úgy döntenek, hogy szívesen maradnak a társaságunkban, és megosztják velünk az életüket, miközben erre nincsen szükségük, és akár teljesen szabadon is élhetnének.

Túlélnék a macskák a világvégét?

Minden bizonnyal. Kevés rátermettebb teremtés van a bolygón, mint a macskák, akik tulajdonképpen minden helyzetből képesek megmenekülni. Arról nem is szólva, hogy a legendák szerint kilenc életük van, így szinte lehetetlen, hogy végleg kipusztuljanak. Továbbá nem véletlen, hogy számos kultúra és kor ruházta fel természetfeletti erővel ezeket az állatokat. Valószínűleg ez a cicák igazán különleges atmoszférájának, misztikus voltának köszönhető, illetve kiváló túlélési ösztöneiknek. Egyébiránt az is valószínű, hogy ha már elpusztulna az emberiség, egyszerűen csak átvennék a hatalmat a világ felett, hiszen mondhatni, ezek az állatok uralkodásra születtek!

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon