Amikor a cica a kapcsolat útjában áll: 8 tipp, hogy macskád és partnered jól kijöjjenek egymással

Hangai Lilla, 2022. szeptember 7 - Képek: Getty Images Hungary

Ha úgy érzed, hogy kedvenced párkapcsolati problémákat okoz, biztosíthatunk róla, hogy nem vagy egyedül. Sűrűn megesik, hogy a kutyás személyek egyenesen viszolyogva tekintenek a macskákra. Ennek a hátterében legtöbbször egyetlen indok áll: nem értik őket.

Ahhoz, hogy a kapcsolatod is túlélje a megpróbáltatásokat és a cicád továbbra is az életed része maradjon, összegyűjtöttünk néhány nagyon hasznos tippet, amivel még a legcsőlátóbb kutyás személy is megkedveli a macskákat.

1. A kutyák nem macskák

A legjobb tisztázni az alapokat. Ha kutyaszerű viselkedést várunk egy szobatigristől, nagyon hamar és nagyon nagyot csalódunk, ugyanis a két állat teljesen másképp működik. A kutyák azért veszik minden lélegzetüket, hogy a gazdájukat boldognak és elégedettnek lássák, míg a macskák bizalmát és szeretetét ki kell érdemelni.

Talán nehéz lenyelni ezt a keserű pirulát elsőre, de amint megkapja partnered ezt az új nézőpontot, könnyebben megért majd bármilyen tipikus macskaviselkedést.

2. Az otthonotok a macska territóriuma

Persze, te fizeted a számlákat, de még ha értené is ezt a koncepciót a macskád, nem sokat törődne vele. Az ő háza, az ő vára. Ahhoz, hogy jól és biztonságban érezze magát, érdemes macskabaráttá tenni a lakást. Kaparófák, kosarak, mászókák, macskalétrák, legalább két alomtálca, elérés az ablakpárkányhoz, szórakoztató játékok, macskamenta és még sokáig sorolhatnánk.

Minél több stimulációt kap kedvenced, annál kevésbé fog unatkozni és annál kevésbé lesz házsártos vagy agresszív. Boldog macska, boldog párkapcsolat.

3. Utálják, ha felveszik őket

Oh igen, ne hidd, hogy nem tudjuk milyen pokolian csábító. És talán a párod is úgy gondolhatja, hogy a fizikális kontaktus lesz majd a megoldás a problémáikra. Sajnos ez nem így van. Független lények, akik igénylik a stabilitást, és akik szeretnek akkor az ember aurájában tartózkodni, amikor ahhoz kedvük van. Sértődésre semmi ok!

4. Független teremtmények

A tanulmányok szerint a macskák igazából előnyben részesítik az emberi interakciót bármi mással szemben, de csakis a saját ritmusuk szerint. Nem arról van szó, hogy kérd meg a párodat, hogy ignorálja kedvencedet, inkább arról, hogy hagyja, a macska tegye meg az első lépést. Irtó édes jutalom lesz ez, még annak is, aki azt hitte, nem vágyik a macskák társaságára.

5. A testbeszéd megértése kulcsfontosságú

Ha partnered is felismeri, hogy mikor van a cica éppen jókedvében, vagy mikor érdemes magára hagyni, az sok csalódástól és negatív élménytől megóvja. Ha például a cica farka fent van a levegőben és a vége kis kampót formál, akkor komfortosan érzi magát, és szabad az út. Ha felborzolja a hátán a szőrt és fúj, akkor inkább hátrálj, ha kedves az életed.

A testbeszéd dekódolása egyáltalán nem bonyolult és egy meglehetősen hasznos készség, amivel még társaságban is lehet dicsekedni.

6. A tiszta alom nem csak a szagok miatt fontos

Ha a kedvenced kellemetlen szagot okoz a térben, ahol laktok, vajmi kevés arra az esély, hogy az egyébként is szkeptikus másik feled a szívébe fogadja a cicádat. A másik ok, amiért figyelj a makulátlan tisztaságra, a jól megközelíthető helyre és a macskák száma +1 alomtálca szabályra az az, hogy ha a vécéhelyzet rendben van, akkor a macska is nyugodtabb és kevesebb viselkedési problémával kell számolni.

7. A játék ereje

Mivel a benti cicák nem vadásznak, ezért a játék kiemelten fontos az esetükben. A mentális és fizikális stimuláció csodákat tesz; elűzi az unalmat, egészségessé teszi a testet és tornáztatja az elmét.
Talán kedvenced épp nincs bújós hangulatban, de lehet, hogy egy kis „vadászathoz” és szórakozáshoz lenne kedve. Kérd meg a párodat, hogy próbáljon meg játszani a szobatigrissel. Adj neki tippeket, mit szeret a cica a legjobban. Egy ilyen együttlét nemcsak a cicát tölti fel, de az ember szívét is.

8. Hagyd őket magukra

Utazz el a szüleidhez, tölts egy napot valamelyik barátodnál vagy kényeztesd magad egy egész napos énidővel, amit kirándulással töltesz, vagy bármivel, amit szeretsz. Egyrészt, te fantasztikusan feltöltődsz majd, másrészt cicád és partnered lehetőséget kap arra, hogy kialakuljon köztük a kötődés.

Ahogy a legtöbb kapcsolatban, valószínűleg itt sem fog minden simán menni és tele lesz az út buktatókkal. Néha elfelejtik majd, tulajdonképpen mennyire megkedvelték már egymást az eddig megtett úton. Legyetek türelmesek és bízzatok a folyamatban! Minél több időt töltenek majd kettesben, annál inkább elmélyül a kötelék. Sok szerencsét hozzá, mi nagyon szurkolunk!

Webshop
További cikkeink

Keresés az oldalon