Láttál már ilyen hatalmas macskát? Kefír akkora, mint egy 2 éves gyerek

Ferenczi Deborah, 2023. február 5 - Kép: yuliyamnn Instagram

Hallottál már Kefírről, a világ egyik legnagyobb macskájáról? Nos, a méretes cicus megközelítőleg akkora, mint egy kutya, vagy mint egy 2 éves gyermek. Az állat Instagramon vált híressé, mikor is gazdája elkezdett róla fényképeket megosztani.

Az orosz Julia Mininya, vagyis Kefír szerencsés gazdája, viszonylag gyakran oszt meg képeket macskájáról, ami ennyi tény tudatának tükrében viszonylag szokványos cselekvés, hiszen sokan vannak még ezzel így. Azonban Kefír korántsem szokványos cica! A fehér szőrű maine coon egyáltalán nem mondható átlagosnak, ugyanis méretét tekintve akkora, mint egyes kutyák, vagyis egészen pontosan 12,2 kiló, és emellett jellemző rá, hogy a személyisége is legalább olyan barátságos, mint a kutyusoké.

Az emberbarát óriás

Julia Mininya szerint annak ellenére, hogy a macska igazán hatalmas méreteknek örvend, mégis rendkívül emberbarát, kedves és nagyon szerethető személyisége van. Továbbá szoros kapcsolatot ápol Julia kislányával, akit rendszerint védelmez, és módfelett ragaszkodik hozzá. Továbbá a macska egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy előszeretettel úszik, annak ellenére, hogy fajtársai ezt a tevékenységet általában a legkevésbé sem részesítik előnyben. Azonban Kefírt ez nem gátolja meg, imádja a vizet, és még az sem zavarja, hogy a szőre rendkívül lassan szárad meg.

A család annyira a családtagnak tekinti a cicát, hogy rendszeresen meg is terítenek neki az asztalnál. Azonban az elképesztő mennyiségű szőrhullás következtében folyamatosan mennie kell otthon a robotporszívónak, ami egy ekkora cicánál nem is kevés mennyiségű szőrrel való megküzdést jelent. Egyébként érdekesség, hogy amikor a Julia magához fogadta Kefirt, akkor még fogalmuk sem volt arról, hogy a cica a későbbiekben mekkorára fog nőni, hiszen ők teljesen abban a hiszemben voltak, hogy a macska egy átlagos testsúlyú cica lesz. Azonban Kefír az évek múltával 12,2 kilósra cseperedett, ami egy macska esetében korántsem mondható átlagosnak.

Kefír, az Instagram-sztár

Kefír akkor vált a világ számára ismertté, amikor Julia elkezdte megosztani közösségi média profilján a képeit. Azonban arra még talán ő sem számított, hogy a későbbiekben a macska milyen hatalmas sikereknek fog örvendeni. Ugyanis Kefír nagyon hamar óriási követőszámot szerzett a profilnak, olyannyira, hogy mára már több mint 66 ezren követik mindennapjait. Sőt, számos újságcikk is szültetett a hatalmas macskáról, így mondhatni, világhírűvé vált. Amennyiben érdekelnek Kefír mindennapjai, akkor ezen a linken tudod bekövetni profilját.

Webshop
További cikkeink

Keresés az oldalon