Kád alá szorult árva kiscicákat mentettek az újpesti állatvédők: ilyen kalandosan zajlott a mentésük

Ferenczi Deborah, 2023. március 29 - Képek: Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat Újpest Facebook

Az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat igencsak érdekes helyzethez lett riasztva. Ugyanis három kiscicát nem máshonnan, mint egy kád alól kellett kimenteniük.

Március 28-án egy igencsak érdekes esethez riasztották az újpesti állatmentőket. Ugyanis három kiscica úgy döntött, hogy mi sem lenne nagyszerűbb, mint az éjszaka kellős közepén átmászni egy kád szerelőnyílásán, és ott sátrat verni.

Az utcán talált árvák

A történet úgy kezdődött, hogy egy hölgy az utcán sétálva egy dobozra lett figyelmes. Megdöbbenten vette észre, hogy a dobozban három kiscica van. Azonnal megesett rajtuk a szíve, és felvitte a kis jószágokat a lakásába, mivel éjszaka már nem ért volna el egyetlen menhelyet sem. A fürdőszobájában rendezett be nekik egy kis kuckót, ahol biztosított nekik ételt, vizet és természetesen kényelmes fekhelyet. Erre egyébként azért is volt szükség, mert két kutya is lakott a lakásban, így a biztonságuk érdekében minél elszeparáltabb helyre kellett a cicákat helyezni. A fürdőszoba pedig megfelelő ötletnek bizonyult.

A bonyodalom kezdete

Annak ellenére, hogy a jószándék megvolt, végül igencsak nagy bonyodalom lett a helyzetből. Ugyanis a cicák az éjszaka közepén úgy döntöttek, hogy itt az ideje továbbállni. Majd elképesztő leleményességükre hagyatkozva a kád oldalán található szerelőnyíláson át bemásztak a kád alá. A gond csak az volt, hogy amint a hölgy észrevette, hogy a cicáknak nyoma veszett, és megtalálta az egyetlen menekülési útvonalat, hiába próbált, ahhoz nem tudott hozzáférni. Ugyanis a wc pont úgy volt behelyezve, hogy lehetetlen volt a nyíláshoz férni. Így kénytelen volt riasztani az újpesti állatmentőket.

Amint kiérkeztek, hely hiányában először kamera segítségével mérték be a cicák tartózkodási helyét. Majd a tulajdonos engedélyével a lehető legkisebb kárt okozva kiszabadították a kiscicákat. Természetesen ez sem volt egyszerű, ugyanis egy egész órába telt, míg egyesével sikerült kihalászni a virgonc kiscicákat. A tulajdonos szerencsére nem bosszankodott sokat a csempe miatt, ugyanis amúgy sem tetszett neki, így nem bánja, hogy a cicák megmentése érdekében egy kisebb helyen le kellett bontani. A sikeres mentés után a három kiscicát (két kandúr és egy kislány) elnevezték, a Newton, az Einstein és Marie Curie nevet kapták.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon