hirdetés

Elképesztő, hova szorult be a kíváncsi macska – videón

Gerhát Petra

2024. június 17 - Képek forrása: Getty Images Hungary

Már-már legendás kedvenceink szűk helyek és dobozok iránti rajongása. Az a hely azonban, ahova a videóban szereplő macska beszorult, egészen elképesztő.

hirdetés

Azt tudjuk, hogy kis bundás kedvenceink mindenhová bemásznak, hogy a nyitott papírdobozok és bevásárlótáskák is folyamatosan csábítják őket. A videóban szereplő macska azonban nagy kalamajkába keveredett, miután egy üdítőital automatába beszorult.

Italautomatába szorult a macska

Valószínűleg az alul lévő billenőajtón keresztül keveredett a nagy dobozba, kifelé azonban már nem sikerült az út: az ajtó befelé nyílt. Egy járókelő vette észre a kétségbeesetten vergődő, beszorult macskát, és sikerült lecsalogatnia az automata aljába. A cica észlelhette, hogy szorult helyzetén segíteni akar az ember, aki végül kívülről ki is nyitotta a rekesz ajtaját.

Bármikor beszorulhatnak a kijárós cicák is

Nem véletlen valószínűleg, hogy a modern, hazánkban is elérhető italautomatás dupla belső ajtóval rendelkeznek, és viszonylag nagy erő kell ahhoz, hogy az ajtajukat elmozdítsuk. Nagyon sok kóbor macskával találkozni itthon is, sőt a macskatartási kultúra is gyerekcipőben jár. A kijárós cicákra a szűk helyek bizony ugyanúgy veszélyt jelentenek, mint gazdátlan társaikra. Akár napokra-hetekre bezárhatják őket óvatlanul egy-egy melléképületbe, vagy beszorulhatnak, ha a egyirányú egy bejárat.

Ha a macska beszorul egy idegen helyre, napokra eltűnhet

A kijárós cicákra komoly veszélyt jelenthetnek az elhagyatott, vagy ritkán használt épületek. Ha véletlenül beszorulnak valahova vagy egy zárt helyiségben bennragadnak, pár nap után komoly gondot okozhat a kiszáradás veszélye. De nem csak ezért érdemes biztonságban, benn tartani cicádat.

A kóbor állatok várható élettartama jóval rövidebb azoknál a társaiknál, melyekről gazdáik gondoskodnak, és például állatorvosi ellátást kapnak. Állatorvosi kezelés, oltások, szűrések hiányában a kóbor házimacskák a legfőbb hordozói különféle fertőző macskabetegségeknek. Megélhetésük érdekében módszeresen pusztítják az élővilágot, és sok más mellett például közlekedési balesetek okozói és elszenvedői is lehetnek.

Ugyan főként télen jelent nagy problémát az autók motorterébe bújó macska jelenléte, de a nagy melegben is előfordul, hogy ott keresnek árnyékot az utcai cirmosok. Ez nem csak az állat életére, de az autó működésére is veszélyes lehet. Ebben a cikkünkben azt foglaltuk össze, hogyan tudod ellenőrizni indulás előtt, hogy nincs-e váratlan, bundás betolakodó autódban. Azt is megtudhatod, miként csalogasd ki a motorháztető alá beszorult jószágot.
beszorult macska dobozok macska és doboz macskamentés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!